2020-01-30 10:57Pressmeddelande

Ny rostmaskin ger färskare kaffe

Loring Coffee RoasterKahls nya rostmaskin kan rosta mindre batcher med större precision vilket gör att vi kan rosta närmare order och leverera färskare kaffe.

Kahls har just tagit i bruk en helt ny rostmaskin, i tillägg till den befintliga anläggningen.

Det är en avancerad rostmaskin med den senaste tekniken. Den gör det möjligt att styra och övervaka processen i detalj, vilket ger oss ännu bättre kontroll och högre kvalitet på rostningen. Den effektiva förbränningen förbrukar mindre energi och genererar mindre utsläpp, vilket är dubbelt bra för miljön.

En annan stor fördel med den nya rosten från Loring är att den kan rosta mindre batcher, ända ner till 15 kg råkaffe. Det gör att vi kan producera kaffe i mindre volymer, närmare order, vilket gör att du får ett färskare kaffe. En seger för såväl smaken som miljön alltså. Med den nya rosten har Kahls som mål att kunna halvera lagringstiden för våra specialkaffen och leverera rykande färskt kaffe till dig som kund.

Första kaffet att rostas i den nya rosten, var "Ethiopian Sidamo", Kahls nya Masterpiecekaffe från Etiopien, ett mörkrostat sött och fruktigt kaffe med toner av citrusfrukter, röda bär och knäck. Koppen är mild med en söt och len eftersmak.


Ämnen: Kaffe

Om Kahls Kaffe AB

Kahls Kaffe AB är ett familjeföretag i Göteborg med anor sedan 1911. I vårt rosteri kombinerar vi över 100 år av samlad kunskap med den senaste ­tekniken för att på bästa sätt nå upp till våra högt ställda krav på kvalitet. Vi vet att detta är en helhetsupplevelse som utöver en perfekt och välsmakande kopp kaffe, te eller choklad även innebär att hela kedjan, från ursprung till den färdiga produkten, är ­ansvarsfullt och uthålligt genomförd.


Kontaktpersoner

Peter Goodman
VD/CEO
Peter Goodman