2017-11-20 14:57Pressmeddelande

Premiär för Kahls första Bean 2 BAR chokladkaka

null

Bean 2 BAR är benämningen på Kahls ekologiska och Fairtrade-certifierade chokladkaka: Den är resultatet av vårt samarbete med kaffeodlare i Honduras som vi byggt upp en nära relation med. Odlandet av alternativa grödor, som t.ex kakao, är ett bra sätt för kooperativen att skapa ett bättre utnyttjande av sina resurser för att sprida riskerna och öka inkomsterna för medlemmarna.-Kakaon i vår första Bean 2 BAR chokladkaka kommer direkt från Mayafolkets rike i Copán i sydv

Bean 2 BAR är benämningen på Kahls ekologiska och Fairtrade-certifierade chokladkaka: Den är resultatet av vårt samarbete med kaffeodlare i Honduras som vi byggt upp en nära relation med. Odlandet av alternativa grödor, som t.ex kakao, är ett bra sätt för kooperativen att skapa ett bättre utnyttjande av sina resurser för att sprida riskerna och öka inkomsterna för medlemmarna.

-Kakaon i vår första Bean 2 BAR chokladkaka kommer direkt från Mayafolkets rike i Copán i sydvästra Honduras. Man anser att det var de som upptäckte kakaon, säger Peter Goodman, produktutvecklare och ansvarig för projektet med Kahls första Bean 2 BAR. Kakao­bönorna ansågs mycket exklusiva och användes som betalnings­medel och ­offrades till gudarna. Maya­indianernas ord för kakao, ”kakaw”, betyder just ”det gudarna äter”.

-Vår partner och kaffeleverantör Coagricsal med sina rötter i Mayakulturen och kakaon i blodet odlar nu kakao som ett effektivt sätt att ­diversifiera brukandet av jorden.

­Bean 2 BAR Honduras Copan innehåller 70% kakao och är söt med en distinkt kakaosmak och inslag av torkade frukter. En chokladkaka för dig som är nyfiken på choklad direkt från ursprung. Prova den gärna tillsammans med vårt Micro Lot-kaffe Nely Ramirez från ett kvinnokooperativ i samma område.

Du hittar den hos Kahls The & Kaffehandel och andra välsorterade te- och kaffebutiker.

Kahls Kaffe AB är ett familjeföretag i Göteborg med anor sedan 1911. I vårt rosteri kombinerar vi över 100 år av samlad kunskap med den senaste ­tekniken för att på bästa sätt nå upp till våra högt ställda krav på kvalitet.

Vårt mål är att leverera en kvalitet som är över förväntan. 

Vi vet att detta är en helhetsupplevelse som utöver en perfekt och välsmakande kopp kaffe, te eller choklad även innebär att hela kedjan, från ursprung till den färdiga produkten, är ­ansvarsfullt och uthålligt genomförd.

"Nutida kvalitet är perfektion i hantverket i harmoni med en i alla steg uthållig produktion. Kunskap, tradition och engagemang från alla medarbetare är den enda vägen till en kvalitet över förväntan”

Mats Nilsson, ägare i 3:e generationens grundarfamilj.


Om Kahls Kaffe AB

Kahls Kaffe AB är ett familjeföretag i Göteborg med anor sedan 1911. Kahls producerar och säljer kaffe, te och choklad och därtill hörande produkter. Vi erbjuder även espressomaskiner, kaffeautomater samt vattenkylare från erkända tillverkare, med tillhörande serviceavtal.


Kontaktpersoner

Ebba Hellqvist
Produktutvecklare
Ebba Hellqvist
Peter Goodman
VD/CEO
Peter Goodman