2019-06-05 13:36Pressmeddelande

Ny Masterpiece-förpackning och fotograferade bönor ger högre kvalitet och jämnare smak.

Nya MasterpieceförpackningarNy Masterpiece-förpackning och fotograferade bönor ger högre kvalitet och jämnare smak.

Nu lanserar vi Kahls Masterpiece Collection i ny lättare förpackning. Högre kvalitet och ­jämnare smak på kaffet får du på köpet. Samma kaffe smakar ännu bättre och håller sig färskt längre. Hur går det till?

EN KAFFEUPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA
Kahls Masterpiece Collection är en serie ­uttrycksfulla kaffen med tydliga ­smakprofiler, hämtade från några av världens mest ­spännande kaffeområden. En personlig serie för dig som söker en kaffeupplevelse ­utöver det vanliga. ­Masterpiece Collection släpps nu i en ny 1 kg förpackning som innebär att ­kaffet får bättre hållbarhet och jämnare kvalitet, eftersom kaffet passerar en ­avancerad sorteringsanläggning som endast släpper igenom de bästa ­bönorna. Den tidigare 5 kg-förpackningen utgår ur sortimentet.

ALLA BÖNOR BLIR FOTOGRAFERADE
Det som gör den nya förpackningen så viktig är att kaffet som packas i de här påsarna tillverkas på en packlinje där allt kaffe passerar ­genom en avancerad ­sorteringsanläggning som fotograferar varje enskild böna 4 gånger (!) med avseende på färg och form. Med tryckluft ­avlägsnar den sedan defekta bönor och bönor med fel färg i farten. Detta är något Kahls Kaffe är ensamma­ i Norden om att kunna erbjuda.

SYREBRIST GER ÖKAD LIVSLÄNGDInnan kaffet packas fylls påsarna med kväve, som är en skyddsgas som reducerar syret i luften. Det gör att ­kaffet håller sig färskt längre, eftersom det är syret som gör att kaffet åldras.

Sammantaget gör detta att ditt ­Masterpiecekaffe håller jämnare kvalitet och ­bevarar ­smaken bättre.


Om Kahls Kaffe AB

Kahls Kaffe AB är ett familjeföretag i Göteborg med anor sedan 1911. Kahls producerar och säljer kaffe, te och choklad och därtill hörande produkter. Vi erbjuder även espressomaskiner, kaffeautomater samt vattenkylare från erkända tillverkare, med tillhörande serviceavtal.


Kontaktpersoner

Peter Goodman
VD/CEO
Peter Goodman

Relaterad media