2016-10-03 09:08Pressmeddelande

Ny kaffeserie från Kahls

null

Single Origin Micro Lot Speciality CoffeeEtt gudomligt kaffe för kropp och själ. Kahls vill erbjuda nya smaksensationer och en kompromisslös upplevelse till de mest nyfikna av kaffeälskare.Kahls nya ”Single Origin Micro Lot Speciality Coffee” är en serie ekologiskt specialkaffe med unik karaktär och fantastisk smak från en eller ett fåtal bönder inom ett mycket väl avgränsat mikro-område. För att åstadkomma detta letar vi upp särskilt utsökta special­kaffen från utvalda odlare

Single Origin Micro Lot Speciality Coffee
Ett gudomligt kaffe för kropp och själ. 

Kahls vill erbjuda nya smaksensationer och en kompromisslös upplevelse till de mest nyfikna av kaffeälskare.

Kahls nya ”Single Origin Micro Lot Speciality Coffee” är en serie ekologiskt specialkaffe med unik karaktär och fantastisk smak från en eller ett fåtal bönder inom ett mycket väl avgränsat mikro-område. För att åstadkomma detta letar vi upp särskilt utsökta special­kaffen från utvalda odlare som arbetar med småskalig och uthållig produktion.

Med hantverksmässig noggrannhet förädlar vi sedan detta utsökta kaffe och skapar Espresso-och bryggkaffen där vi har fångat karaktären från varje mikroskörd på bästa möjliga sätt.

Kahls Micro-lot säljs enbart i små serier under en begränsad tid för att alltid kunna erbjuda en unik kombination av hög kvalitet och uthållig odling från varje mikro-skörd i varje enskild produkt och rostning. Alla produkter i denna serie är både KRAV-märkta och UTZ- eller Fairtrade­certifierade.

Först ut i Kahls Single Origin Micro Lot Speciality Coffee-serien är tre utvalda kaffen med unik karaktär.

Finca Yanera - Söt och balanserad med härliga inslag från kanderade äpplen & citrusfrukter. Ett len och fyllig känsla som avslutas med en söt eftersmak av nougat och smörkola.

Adele Masisi - Fruktigt och saftigt kaffe med ett härligt inslag av hallon, citrongräs och clementin. Mild i början, med en god och lång eftersmak som för tankarna till valnötter och kastanjer. 

Los Tulipanes - Ett mörkt och intensivt kaffe med fantastiska smaktoner som för tankarna till äpple & björnbärspaj. Eftersmaken lockar fram inslag av bittersöt kakao. En liten favorit bland dessa tre sorter. Kaffet fungerar lika bra till espresso som till bryggkaffe.


Om Kahls Kaffe AB

Kahls Kaffe AB är ett familjeföretag i Göteborg med anor sedan 1911. Kahls producerar och säljer kaffe, te och choklad och därtill hörande produkter. Vi erbjuder även espressomaskiner, kaffeautomater samt vattenkylare från erkända tillverkare, med tillhörande serviceavtal.


Kontaktpersoner

Ebba Hellqvist
Produktutvecklare
Ebba Hellqvist
Peter Goodman
VD/CEO
Peter Goodman